Café Sojo + Workshop droogoven

Fri 02/02/2018 - Sat 03/02/2018
7:00 pm - 3:00 am


droogoven
Malika experimenteert met jullie in deze initiatieworkshop met “den DIY Danny”, de voedseldroger die momenteel staat te pronken in de sojo.

Voedsel drogen?
Door voedsel te drogen wordt het water onttrokken waardoor het langer houdbaar is! Weken tot maanden en soms zelfs tot een jaar later kun je het nog steeds gebruiken.

Je eet dus niet langer dagen lang aan een stuk hetzelfde, wanneer je veel te veel van eenzelfde groenten geoogst hebt!

Los daarvan kan je er ook ontzettend leuke creatieve dingen mee maken zoals bananensnoepjes, kiwi-kokosschijfjes, fruitleer, groentenchips,….

En het drogen maakt het voedsel zoeter en intenser, en dit alles zonder er al te ongezonde vetten of suikers aan toe te voegen.

Initiatie-avond
We gaan in deze kleinschalige DIY-workshop wat dingen uitproberen die niet te lang moeten drogen zoals kruiden. Hiermee kunnen we bv. kruidenzouten of theemengelingen maken. Verder staan ook groentenchips op het programma!

Malika toont ook met reeds gedroogde groenten, hoe ze terug te rehydrateren. En voor de hongerige onder ons maken we dan heerlijke warm soep maken van deze gerehydrateerde groenten, met een stukje zelfgebakken brood!
Voor de zoetekauwen zullen er wat voorbeeldjes zijn van zoete lekkernijen.

Na deze initiatie gaan we met de enthousiastelingen verder nadenken wat we nog allemaal zouden kunnen uitproberen! Mogelijkheden te over!

✛ ✛ ✛ ✛ ✛ ✛ ✛ ✛ ✛ ✛

Elke vrijdagavond Café Sojo !

Café Sojo + is het wekelijks café van jeugdhuis Sojo. Vrijdagavond openen jonge vrijwilligers de bar, organiseren activiteiten en zetten er de sfeer. Het is daarom dat Café Sojo niet zomaar een café is! Het is Café Sojo +, met net dat ietsje méér! Het zijn de jongeren in en rond Sojo die het vorm geven.