::CONCERT:: Circle – 30 000 Monkeys

Wed 27/05/2015
7:00 pm - 11:00 pm


CIRCLE
Circle drukt al sinds begin jaren ’90 een stevige stempel op de muziekscène in Finland en ver daarbuiten. Basisingrediënten zijn repetitieve krautrock met vette gitaarmuren, zware baslijnen en tribale drumritmes. Daarnaast maakt de band voortdurend verrassende uitstapjes naar diverse genres, gaande van postrock, metal, jazz, noise, psychedelica, ijle soundscapes, tot deathmetal en minimalistische muziek. Wat opvalt is hoe subtiel en geraffineerd Circle omspringt met repeterende riffs en stabiele grondpatronen. Ook live zorgt de groep voor een perfecte balans en een transparant geluid. De muzikanten switchen met het grootste gemak tussen meerdere stijlen. Leider Jussi Lehtisalo kronkelt als een dolgedraaide derwisj over het podium en zanger Mika Rättö zorgt voor een mystiek effect met vreemde zanglijnen in een zelfverzonnen taal. Een licht absurde maar steeds bedwelmende en overrompelende ervaring!
http://www.circlefinland.com
https://www.facebook.com/pages/CIRCLE/51716654430?sk=timeline&ref=page_internal

30,000 MONKIES
30,000 Monkies brengt riff-georriënteerde rockmuziek doorspekt met nonsensicale teksten en sludgy gitaren, occasioneel afgewisseld met een lap noise. De muziek is geïnspireerd door Melvins, Harvey Milk of Sleep maar evenzeer door minder zwaar werk zoals Flaming Lips en Liars. In
2011 lieten ze hun psychedelische eersteling ‘Womb Eater Wife Beater’ op de wereld los. Vandaag komen ze een pak directer voor de dag met de tweede EP, ‘Somewhere Over The Painbow’. Op 24 minuten tijd gooien ze alles op een hoopje en worden noiserock, sludge en een verdwaalde ballad gecombineerd.
https://30000monkies.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/30000monkies

//PRAKTISCH//
Deuren : 19.00h
Info en reservaties : www.orangefactory.be
Organisatie: Orange Factory vzw i.s.m. Mijn Leuven en Sojo vzw
Facebook