::CONCERT:: Elephant9 – Sardonis – Hidden Trails

Sat 12/09/2015
7:00 pm - 11:00 pm


ELEPHANT9
De Noorse psychedelische spacejazz van Elephant9 hakt er compromisloos in. Jazz met een groovend Hammond-orgel heb je misschien al eens gehoord, maar ook zo gemeen en hard dat het soms bijna metal wordt? Deze rock-jazz in overdrive is absoluut helemaal 21ste eeuw, maar het trio heeft tegelijk de ballen om doodleuk te hinten naar de orgelhardrock van Deep Purple of de überprog van Emerson, Lake & Palmer. De band swingt, rockt, neemt gas terug maar alleen om er daarna nog een schepje bovenop te gooien. Wanneer Ståle Storløkken wild gaat op z’n Hammond lijkt een donderstorm los te barsten die luisteraars meevoert op een magistrale acid trip, herinneringen oproepend aan zowel John Medeski als aan het elektrische effectenspel van Jimi Hendrix.

Niet verwonderlijk trouwens als je weet uit welke klassebakken de groep bestaat. De gerenomeerde jazzmuzikant Ståle Storløkken is oprichter van Supersilent (die ook al optraden met special guest John Paul Jones) en Humcrush en werkt regelmatig samen met Motorpsycho. Torstein Lofthus drumt bij de Noorse progressieve metal band Shining en bassist Nikolai Eilertsen is lid van BigBang en The National Bank. Niet te missen voor fans van Motorpsycho, Jagga Jazzist en John Zorn.

SARDONIS
SardoniS is een beruchte tweemansformatie uit België, hun trage doom en sludge worden afgewisseld met up-tempo thrashy stoner riffs. Het luidruchtigste duo van België knalt er live stevig op los en tourde al uitgebreid in Europa, onlangs nog met Acid King en Saint Vitus. Het nieuwe SardoniS album ‘III” verchijnt binnekort bij Consouling Sounds en op 12 september is het officiële album voorstelling in in Sojo.

HIDDEN TRAILS
Hidden Trails is een nieuw Belgisch trio met leden van Hypnos 69.
Opnames die in de zomer van 2014 begonnen, resulteerden in het debuut album Bricks ‘n Relics, een mix van jazz, progrock, ambient en toegankelijke melodieën waarin psychedelische en experimentele elementen nooit ver weg zijn.

//PRAKTISCH//
Deuren : 19.00h
Info en reservaties : www.orangefactory.be
Organisatie: Orange Factory vzw i.s.m. Sojo vzw facebook event page :
https://www.facebook.com/events/1566654553594815/