||CONCERT | HIPHOP || Hiphop Legend Keith Murray (US) – Don Luca – Illside Comite – Roncha – DJ Dysfunkshunal

Thu 15/05/2014 - Fri 16/05/2014
7:00 pm - 2:00 am


/

KEITH MURRAY

Keith Murray kreeg zijn eerste bekendheid door te battlen met de legendarische rapper Big Daddy Kane. Hij verloor die battle, maar kreeg veel respect. Hierdoor leerde hij ook Erick Sermon van EPMD kennen die hem aan een contract bij Jive hielp. Samen met  Sermon heeft hij vervolgens zijn debuutalbum ‘The Most Beautifullest Thing In This World’ gemaakt en uitgebracht in 1994. Dit album werd gevolgd door ‘Enigma’ in 1996 en ‘It’s a Beautiful Thing! in 1999. In 2003 werd Keith Murray getekend door Def Jam en bracht hij het album ‘He’s Keith Murray’ uit. Dit album werd goed ontvangen, mede door de hit ‘Yeah Yeah You Know it’, geproduceerd door Just Blaze en uiteraard Erick Sermon. In 2007 kwam het laatste Keith Murray album uit met de titel ‘Rap-Murr-Phobia’, een dope Hip-Hop album. Keith Murray was ook lid van de groep Def Squad, bestaande uit Keith Murray, Erick Sermon en Redman.

DONLUCA

Gianluca ‘Don Luca’ Nobile, kleinzoon van Italiaanse gastarbeiders, zag voor het eerst het licht in 1982, in het hartje van Limburg – Genk. Op vroege leeftijd kwam hij al in aanraking met hiphop en de cultuur eromheen. Hij stond eind jaren ’90 aan de wieg van Genkse hiphop en groepen zoals ODC CRU, Balanz, 3600, N.O.M en Ganz Gflipt doen in Limburg zeker een belletje rinkelen. Met deze groepen was hij meermaals laureaat bij wedstrijden en ook buiten Limburg begon de naam Don Luca bekendheid te vergaren. In oktober 2012 was hij te zien in het muziekprogramma ‘In De Mix’ op Eén. Hiervoor bewerkte hij de klassieker van Bart Herman, ‘Ik ga dood aan jou’, waarop Brahim het refrein voor zijn rekening nam. Een unieke samenwerking die nogmaals zijn status van echte lyricist in de verf zette. Naast het maken van muziek geeft hij ook workshops en begeleidt hij jonge muzikanten in projecten zoals The Random Ten, Genkster Squad,… Hij wist in november 2013 bij de nieuwe langspeelfilm ‘Marina’ van Stijn Coninx een rol te versieren. De voorbije maanden is hij weer de studio ingedoken om aan een nieuwe plaat te werken. Hiervoor heeft hij beroep gedaan op de productiekwaliteiten van Fatty K. De ‘Luistermuziek’ EP werd op 15 februari feestelijk geïntroduceerd onder het label Marmalade Productions in Cultuurcentrum C-Mine te Genk en uit reacties blijkt alvast dat deze cd in iedere platenkast moet belanden!

RONCHA

Roncha is een pseudoniem voor de Leuvense rapartiest Eric Reyntjens. De naam is gebaseerd op Xaron, in de Griekse mythologie de veerman van de onderwereld.
Na enkele gastoptredens bij onder andere Nest en een passage via Djax Records ontmoet Roncha tijdens zijn studies aan de VUB Carloz, waarmee hij tracks maakt in samenwerking met o.a. DJ Reck. Ondertussen legt zijn andere partner in rhyme, Letzl, contact met beatmaker Kenshin. In 2004 maken Carloz, Letzl en Roncha als ‘CLR’ al enkele tracks. In 2005 ontstaat hieruit het collectief A.M.O.K. Na enkele podia en een demo in 2006 neemt A.M.O.K. een hogere vlucht met een vijftigtal shows – ook enkele in Nederland – en het debuutalbum Alles Of Niks in maart 2008.
Het album wordt goed ontvangen door OOR, RifRaf en Kicksnare. Roncha zorgt na deze periode voor gastbijdrages op de albums van Baz, respectievelijk met de nummers ‘Ellende’ (album Punt Komma – 2007), en ‘Geduld’ (album Stadsleven – 2011). Ook is hij te horen op 2 nummers van El One’s compilatiealbum ‘Spookverhalen’, afwisselend met Shockproof en Tumult van de Mechelse PT Crew.
Eind 2013 dook Roncha in Marmalade Sound Factory terug de studio in voor de opnames van zijn langverwachte soloplaat, voorzien voor 2014!

//PRAKTISCH//
Deuren: 19u
Inkom: 12 euro / 15 euro || 5 euro (jongeren onder de 20 jaar, op vertoon van identiteitskaart)
Organisatie: AMN Productions ism Sojo vzw
Tickets: https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/TR9L9PGT/language/nl