::CONCERT:: Lighthousekeeper (CD-voorstelling) – Grim

Fri 22/01/2016
8:00 pm - 11:00 pm


Lighthousekeeper is de band rond Flip Vancanegem. Als frontman van de legendarische Joy Divisioncoverband “Dead Souls” zette hij eerder zalen en festivals in vuur en vlam (o.a. Pukkelpop 2015, AB, Het Depot, Trix, MOD, Stuk,…)

Lighthousekeeper brengt eigen werk. Het donkere van de eighties maakt plaats voor een warme hier-en nu sound. Laat u overspoelen door een intense frontman, wave baslijnen, noisy gitaren en rete-strakke drums. Of hoe muziek vier totaal verschillende types samenbrengt in een bijzondere vriendschap.

Verwacht een energieke no nonsens live set door gepassioneerde muzikanten op een dieet van Etienne, Knäusgard, Jesus, Black Metal, Wetenschap, MDMA en Geloof.

www.facebook.com/lighthousekeepertheband

Het Leuvense Grim debuteerde in 2003 evenwel met Take Your Seat, waarop ze enkele nummers (“Gymnopédies”, “Gnossiennes” en “Ogives”) van de componist Eric Satie interpreteerden en in het keurslijf van postrock goten. De lowbupdgetbewerkingen sloegen niet alleen bij (post)rockers aan, maar wisten ook de cultuurliefhebbers van onder andere Klara te charmeren. Met hun tweede album White Light, deze keer met bewerkingen van twee Arvo Pärt-composities, bewijzen ze meer dan een gimmick te zijn.

lighthousekeeper