::CONCERT:: PILOD – SOLDIER SIX – SWINGERS

Sat 22/11/2014
8:00 pm - 11:00 pm


Soldier Six

Drie jonge wolven met een voorkeur voor wild om zich heen slaande arrangementen, distortion, punaises-op-de-dansvloer en een stem die verzorgd wordt door een dagelijks glas vloeibaar lood met spijkers. In other words, Soldier Six durft al eens hard door de bocht te gaan, maar laat daarbij genoeg hooks horen die hen krachtig op de weg houden. Snedige eclectische gitaar-rock met catchy refreinen en een grondige hekel aan clichés. Het resultaat is een blend van all things rock, schatplichtig aan de Belgische rocktraditie van de laatste jaren. En dat werkt.
In 2011 bracht Soldier Six een EP uit en in de zomer van 2013 namen ze hun eerste plaat op in samenwerking met Teun Verbruggen (Jef Neve Trio, Flat Earth Society, Othin Spake…) en Pierre Vervloesem (Flat Earth Society, Kings Of Belgium…). Deze ‘Lost at Timekeeper’s Gate’ werd in februari 2014 gereleased op het Brusselse Off label en kon rekenen op heel wat lovende recensies.

Website: www.soldiersix.be
Facebook: www.facebook.com/SoldierSix

 

Pilod

Sinds begin 2011 componeert Pilod sombere, troostende songs geleid door sterke gitaarmelodieën. De donkere melancholische stemmingen brengen je terug naar de nineties.
Begin mei 2013 bracht Pilod haar debuutsingle “The arrival song” uit. Deze single kondigde de release van het debuutalbum “Sunny Forecast” aan dat begin november 2013 is verschenen. Op dat moment stuurde Pilod ook haar 2e single de wijde wereld in “Read my lips”. Pilod heeft de afgelopen maanden vele lovende kritieken gekregen in België, Frankrijk en ook Spanje waar ze eind oktober op mini-tournee gaan. Dit optreden is waarschijnlijk de laatste thuismatch van de huidige drummer Valerie Stoens, die tegen eind 2014 de band verlaat.

Website: www.pilodband.com
Facebook:www.facebook.com/pilodband

 Swingers

Swingers speelt instrumentale post-rock beïnvloed door de pioniers van het genre (Mogwai, Tortoise, Slint, Explosions In The Sky, …) maar met een eigen sound en identiteit, gevoed door diverse invloeden zoals noise rock, shoegaze music, spaghetti western soundtracks, math rock, … Zij hebben ook al een straf album gemaakt, getiteld “Swingers. In november 2014 brengen ze hun nieuwe plaat “Chromatic” uit.

Website: http://swingerssound.com
Facebook: www.facebook.com/swingersband