||CONCERT | STONERROCK|| The Ultra Electric Mega Galactic (met Ed Mundell van Monster Magnet en Atomic Bitchwax) – Sasquatch – U-Boat

Thu 08/05/2014
7:00 pm - 11:00 pm


posters

THE ULTRA ELECTRIC MEGA GALACTIC (us)
De nieuwe band van Ed Mundell, een Amerikaanse rock gitarist bekend voor zijn psychedelische gitaarwerk bij Monster Magnet en als één van de oprichters van de stoner rock groep The Atomic Bitchwax.  Zijn stijl is erg beïnvloed door psychedelische jaren 70 artiesten als Jimi Hendrix en Tommy Bolin.  In 2010 begon Mundell met een nieuw project, “The Ultra Electric Mega Galactic”, het debuutalbum verscheen vorig jaar.
http://www.theultraelectricmegagalactic.com/
https://www.facebook.com/TheUEMG?fref=ts

SASQUATCH (us)
Sasquatch ontstond in Los Angeles in 2001 en maakt retro hard rock met een flinke geut metal en een vleugje psychedelica.  Hints naar Black Sabbath, Grand Funk Railroad, vroege Soundgarden, en Corrosion of Conformity in de periode van Deliverance passeren de revue.  Sasquatch’s vierde album “IV” kwam eind vorig jaar uit en bevat de gekende ingrediënten, steeds met een voorliefde voor ‘heavy on the heavy’ zoals de band het zelf zegt.
http://www.sasquatchrock.us
https://www.facebook.com/sasquatchrocks

U-Boat (b)
U-Boat is een viertal met wortels in Aarschot, Leuven en Antwerpen. Ze brengen een mix van psychedelische rock in de geest van eind zestiger, begin zeventiger jaren, donkere new wave en postpunk klanken uit de jaren ‘80.  De band beschrijft zichzelf als Post Wave en pakt graag uit met complexere stukken waarbij opbouw en instrumentale verhaalvertelling een belangrijke rol spelen.

//PRAKTISCH//
Deuren : 19.00h
Info en reservaties : www.orangefactory.be
Organisatie: Orange Factory vzw i.s.m. Mijn Leuven en Sojo vzw
facebook event page : https://www.facebook.com/events/271753786321977/