::DOCUMENTAIRE + VOLKSKEUKEN:: “THE LAB” (Yotam Feldman)

Thu 21/04/2016
4:00 pm - 11:00 pm


Docu
Elke derde donderdag van de maand presenteert Collectief Cursief een veganistische volkskeuken en een documentaire over een actueel thema.
De documentaire wordt ingeleid door een activist of door de maker zelf.

Rond 16u wordt de maaltijd bereid. Voedseloverschotten en helpende handen zijn welkom.
Dinner time vanaf 19u, start documentaire om 20u.

Film “THE LAB” (Yotam Feldman)

Bezette Palestijnse gebieden vormen een ideaal laboratorium voor het testen van wapens en oorlogstechnieken. Deze film volgt drie ex-militairen en vertegenwoordigers van de wapenindustrie die producten van ‘the lab’ verkopen – wapens en technologiën ontwikkeld voor gevechten in dichtbevolkte stedelijke delen van de Westbank. De film bekijkt hoe Israël is gegroeid tot een van de grootste wapen-exporteurs en wie hier belang bij heeft.

Trailer: https://vimeo.com/65076199

nabespreking over het thema ‘Europese wapenexport’.

Weinig mensen weten dat de Europese lidstaten samen een van de grootste wapenexporteurs ter wereld vormen. Europese wapens duiken op in conflicten wereldwijd. Terwijl Europa pleit voor vrede en beschaving, gaan in het Midden-Oosten Europese wapens van hand tot hand. Dat is niet verwonderlijk. Onze wetgeving voor wapenexport is zo lek als een zeef. De campagne Ik stop wapenhandel.eu van Vredesactie brengt wapenhandel in kaart, haalt de wapenhandelaars uit de anonimiteit en grijpt in daar waar we wapenhandel kunnen stoppen.
www.ikstopwapenhandel.eu

Facebook event