::MICROPHONE CHECK!:: Basiscursus Geluid – Bandsessies

Thu 12/11/2015 - Sat 14/11/2015
7:00 pm - 10:30 pm


VOLZET!
Gebeten door geluidstechniek? JH Sojo en Mijn Leuven geven extra voedingsbodem aan de geluidsmicrobe.
Onze PA cursus is de ideale springplank voor iedereen die een PA installatie wil kunnen opbouwen en bedienen, om zo tijdens optredens voor een perfect afgesteld geluid te zorgen. Gaande van een kleine zanginstallatie tot live-PA, van opbouw tot live-mix tot gehoorbescherming, geluidsmeting en communicatie met muzikanten. Je krijgt een stevige basis om als geluidstechnieker aan de slag te gaan.

::Programma::
De cursus is zeer praktijkgericht. Na een korte theoretische duiding van ongeveer 2uur (Deel 1) , gaan we aan de slag en worden alle andere principes al doende aangeleerd (Deel 2). Daarvoor voorzien we per 4 personen een mengtafel, speakers, micro’s, effecten, … zodat je zelf alles kan ‘voelen’ en beleven, ervaringsgericht dus.
Deel 3 is het voorzien van een basis PA bij een optreden. M.a.w., er komen enkele bands spelen, en in groepjes van 4 cursisten wordt er samengewerkt om een volledige set te versterken.
Na afloop van deze cursus krijg je een attest waarmee je bij de provincie Vlaams-Brabant een PA-installatie kan ontlenen.

::Over de lesgever::
Jan Van Branteghem is actief als geluidstechnicus in 32/8, een organisatie die geluidsversterking voorziet aan vrijwillige(rs)organisaties. Meer info op www.32-8.be

::Praktisch::
Inschrijven: Via dit formulier
Prijs: 35 euro (onder de dertig jaar en wonend in Vlaams-Brabant) / 70 euro
M.a.w. als je jonger bent dan 30 en gedomicilieerd in Vlaams-Brabant krijg je een tussenkomst van 50% van de Jeugddienst Vlaams-Brabant!
Data: donderdag 12 november – vrijdag 13 november – zaterdag 14 november
Uren: Theorie/praktijk: Donderdag en vrijdag van 19u00 tot 22u30
Bandsessies: Zaterdag van 09u00 tot 12u00 verderzetting live-mix
van 13u00 tot 17u30 eindproef met concerten
Deze cursus is een realisatie van JH Sojo, Mijn Leuven en 32/8 met de steun van Jeugddienst Vlaams-Brabant.